Nieuws

 1. Download de 3FM Serious Request donatiebox Kom jij in actie voor 3FM Serious Request en kan je bij jouw evenement wel een donatiebox gebruiken? Download de file via onze site, knutsel 'm in elkaar en zet de donatiebox bij jouw actie neer. 
 2. Doe waar je goed in bent voor 3FM Serious Request Wil jij in actie komen voor 3FM Serious Request? Blijf dicht bij jezelf! Laat je inspireren door deze drie actievoerders die simpelweg doen waar ze goed in zijn.
 3. Saskia en Olivier gaan vloggen voor 3FM Serious Request Ook dit jaar zetten alle 3FM-DJ's zich weer actief in voor het Rode Kruis.
 4. Breda speelt zich warm voor 3FM Serious Request Met iets meer dan een maand op de teller tot aan 3FM Serious Request komt de regio Breda al fanatiek in actie voor het Rode Kruis. Jij kunt ook helpen door aan een van deze acties mee te doen of te doneren!
 5. Drie tips om zoveel mogelijk statiegeld op te halen Met het geld dat je ophaalt kan het Rode Kruis kinderen helpen die onnodig sterven aan een longontsteking. 
 6. Bedankdag: Syrische George bedankt René Afgelopen jaar kwam René in actie voor 3FM Serious Request. Dankzij het geld dat hij inzamelde kon George uit Syrië een opleiding volgen. En daar is hij René heel erg dankbaar voor. 
 7. Bedankdag: Syrische Ines bedankt Anton Afgelopen jaar kwam Anton in actie voor 3FM Serious Request. Dankzij het geld dat hij inzamelde kon Ines uit Syrië naar school. En daar is ze Anton heel erg dankbaar voor. 
 8. Bedankdag: Syrische Marwa bedankt Tommy en Sander Afgelopen jaar kwamen Tommy en Sander in actie voor 3FM Serious Request. Dankzij het geld dat zij inzamelde kon Marwa uit Syrië een opleiding volgen. En daar wil zij Tommy en Sander graag voor bedanken.
 9. Bedankdag: Congolese Benjamin bedankt Tinka Afgelopen jaar kwam Tinka in actie voor 3FM Serious Request. Dankzij het geld dat zij inzamelde kon Benjamin uit Congo starten met een opleiding. En daar wil hij Tinka heel graag voor bedanken.
 10. Bedankdag: Syrische Amani bedankt Pauline en Bertien Afgelopen jaar kwamen Pauline en Bertien in actie voor 3FM Serious Request. Met hun pannekoekenparty zamelde ze geld in en dankzij onder andere die donatie kon Amani uit Syrië een kappersopleiding volgen. En daar wil ze Pauline en Bertien onwijs voor bedanken. Bekijk de video.
 11. 3FM Serious Request 2015: Wat is er gebeurd met de opbrengst? Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 heeft het Rode Kruis het afgelopen jaar duizenden jongeren kunnen helpen. Op deze pagina legt het Rode Kruis uit wat er precies met het geld is gebeurd of nog gaat gebeuren. 
 12. Vandaag bedanken we alle actievoerders van 3FM Serious Request Vandaag maken we bekend welke hulp het Rode Kruis heeft kunnen bieden met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 en bedanken we de actievoerders die deze hulp mogelijk hebben gemaakt. 
 13. "Heel veel kinderen overlijden hier aan een longontsteking" Merlijn Stoffels is woordvoerder van het Rode Kruis en reist momenteel voor 3FM Serious Request door Ivoorkust. In het land in Afrika krijgen heel veel kinderen longontsteking. Naast het feit dat ouders vaak geen geld hebben voor hulp en medicijnen, herkennen ze een longontsteking vaak niet. In Ivoorkust hebben ze er niet eens een woord voor. Bekijk hieronder de Facebook livestream:
 14. Maak van je verjaardag een onvergetelijk feestje LET OP: dit bericht is speciaal voor iedereen die in november en december jarig is. Ben jij dat? Trek dan de slingers alvast uit de kast en begin maar met het inspelen van de feesttoeters, want jij kunt binnenkort wel en heel bijzonder feestje bouwen. Maak van jouw verjaardag een Serious Birthday Party en steun daarmee meteen het Rode Kruis.
 15. 3FM Serious Request bij jou op school! Kom samen met je klas in actie voor 3FM Serious Request! 3FM en het Rode Kruis hebben speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool én voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs een lespakket ontwikkeld. 3FM-DJ Saskia Weerstand legt hieronder uit wat het lespakket inhoudt.
 16. Lekker zweten voor 3FM Serious Request Alle sportievelingen van Nederland verzamelen! Kom in beweging voor 3FM Serious Request en draag zo bij aan de strijd tegen longontsteking. 
 17. 3FM Serious Request: 3...2...1...actie! Wil jij in actie komen voor 3FM Serious Request, maar weet je nog niet hoe? Wij helpen graag een handje!
 18. Kom in actie facts & figures Wist jij dit al over de acties voor 3FM Serious Request?
 19. 3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda, maar ook de locatie voor 2017 is al bekend. Volgend jaar komt NPO 3FM Serieus Request naar Apeldoorn en doet daarmee voor het eerst de provincie Gelderland aan. 
 20. Fotojournalist Jeroen Oerlemans omgekomen in Libië Fotojournalist Jeroen Oerlemans is zondag in Libië doodgeschoten, vermoedelijk door een scherpschutter van IS. Dat meldt persbureau EFE. Jeroen reisde twee keer mee met het Rode Kruis voor 3FM Serious Request.
 21. Doel 3FM Serious Request 2016: longontsteking 3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking.
 22. 3FM Serious Request in de klas Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in tegen kindersterfte door longontsteking. Als docent of leerling kan jij daarbij helpen! 
 23. Kom in actie voor 3FM Serious Request! Met dit stralende Hollandse zomerweer lijken de kortere, donkere en koude dagen nog ver weg, maar voor je het weet komt 3FM Serious Request eraan! In december reizen we met z’n allen af naar Breda. Op dit moment komen mensen door heel Nederland al in actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het tegengaan van kindersterfte door longontsteking. Wat doe jij? 
 24. Eric Corton ontvangt Kruis van Verdienste Eric Corton heeft zaterdag het Kruis van Verdienste opgespeld gekregen voor zijn tomeloze inzet voor 3FM Serious Request.
 25. English information 3FM Serious Request 2016 3FM Serious Request is an annual radio and multimedia fundraising event developed and hosted by Dutch NPO subsidiary 3FM since 2004.

Nieuws archief