2 november 2011
Nieuws

Leiden in actie

LEIDEN GAAT LOS! Sinds de aftrap door Snow Patrol heeft de stad niet meer stilgestaan. Wat gebeurt er in Leiden?

Leiden heeft de eer om de achtste editie van 3FM Serious Request te huisvesten. Op de Beestenmarkt staat inmiddels het Glazen Huis, te midden van een grote schare enthousiaste luisteraars. De hele stad is in rep en roer. Check hier de belangrijkste zaken die je moet weten over Leiden en SR11.

1. Leiden in actie

Inwoners, ondernemers, scholen en clubs en verenigingen. Met al deze partijen samen probeert de gemeente Leiden een recordopbrengst binnen te slepen. Woon jij in Leiden of omstreken? Wil jij een steentje bijdragen? Meld je actie hier aan.

2. Wat gebeurt er in Leiden?

Leidenaren werden zeer enthousiast toen ze hoorden dat 3FM met het Glazen Huis zitting zal nemen in hun stad. Lees hier over de initiatieven.

3. Route naar de Beestenmarkt, Molen de Valk en LVC

Waar ligt die Beestenmarkt eigenlijk? En hoe kom je er? Lees hier meer.

De eindshow van 3FM Serious Request op 24 december vindt plaats bij Molen de Valk. Molen de Valk ligt een paar stappen bij de Beestenmarkt vandaan. Waar precies? Lees hier meer.
Tijdens 3FM Serious Request vinden in LVC iedere avond speciale optredens en feesten plaats waarvan de opbrengst naar de stille ramp gaat. Lees hier meer. LVC ligt op loopafstand van de Beestenmarkt. Lees hier meer.

4. Een spetterende kick off op 3 november

De kick off van alle activiteiten rondom 3FM Serious Request vond donderdag 3 november plaats op de Beestenmarkt. Veel Leidenaren verlieten hun huis om onder het genot van een drankje de bijzondere avond bij te wonen.

5. We hebben de foto's nog

Bekijk hieronder de foto's van de 3FM Serious Request kick off:

6. De opbouw van het Glazen Huis

3FM zenderbaas Wilbert Mutsaers reisde op vrijdag 3 december af naar de Beestenmarkt voor de start van de bouw van het Glazen Huis. Lees meer.

En? Ben jij van plan een bezoek te brengen aan het Glazen Huis in Leiden?

Reacties (69)
 1. wpebyktyc
  4j1Bpu whvdbilkfemm
 2. aserkcvxaev
  x5RFYb , [url=http://ibqdmnjgezcc.com/]ibqdmnjgezcc[/url], [link=http://lttrawkajesf.com/]lttrawkajesf[/link], http://ymvvegiqmeip.com/
 3. Cesar
  Beste Barbara,Het voorbeeld over klrdaatveranmeiing vind ik interessant.Als ik je goed begrijp, dan is je redenering dus: Als alle politici klimaatwetenschappers serieus zouden nemen, dan zouden ze concluderen dat ze direct iets moeten doen aan klrdaatveranmeiing. Op die manier zorgt wetenschap dus voor het juiste resultaat. Maar… er zijn niet alleen klimaatwetenschappers, maar ook economen. En die zeggen (op wetenschap gebaseerd) tegen politici: Als je iets aan schone lucht wilt doen, kan je geen geld uitgeven aan andere dingen die nodig zijn om het land concurrerend te houden ten opzichte van andere landen.De politicus heeft nu grof gesproken twee keuzes: meer doen aan het klimaat, geeft een schonere lucht, maar een verzwakte economische positie, of, minder doen aan het klimaat geeft meer milieu- en gezondheidsproblemen, maar een betere economische positie.Wetenschap geeft dus aan welke problemen er zijn, en zorgt in dit voorbeeld dus voor objectieve keuzes, maar ze verteld de politicus niet welke keuze de beste is. Dat is namelijk een kwestie van ethiek.Vanuit een gelovig oogpunt bekeken, zijn er veel mensen die waarde hechten aan rentmeesterschap. Dit is het idee, dat mensen de aarde in handen gekregen hebben, en er zorg en verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Vanuit die manier bekeken is de zorg voor onze planeet een belangrijkere opdracht, dan de economische vooruitgang van een bepaald land.Dus vanuit een wetenschappelijk oogpunt kan je tegen een politicus zeggen: Als we zo doorgaan met z’n allen, dan komen we in de toekomst voor milieuproblemen te staan die we niet meer op kunnen lossen. Dus ik weet niet wat je gaat doen, maar je moet wel iets doen.Vanuit een gelovig oogpunt kan je tegen een politicus zeggen: we hebben de plicht om onze aarde te verzorgen en beschermen, en ze niet te ruefneren, zelfs al gaat dat ten koste van de economie. Dus ik weet niet wat je gaat doen, maar je moet wel iets doen.Zo zie je dus, dat je zowel vanuit een wetenschappelijk oogpunt, als vanuit een gelovig oogpunt tot dezelfde conclusie kan komen.Maar veel politici leggen die conclusie inderdaad naast zich neer.
 4. loid
  leiden is gewoon perfect voor dit
 5. Sarah
  Deze week staat de wereld op zijn kop, en de rcietaes op de vraag voor vrijspraak voor Wilders geven twee dingen aan: het gebrek aan maatschappelijk en politiek inzicht en het gebrek aan ruimtelijk denken.Zou de staat GEEN vrijspraak verlangen, had er (prachtig gereformeerd taalgebruik) waarhedsvinding moeten plaats vinden, en had Moskovic de koran ter sprake kunnen en zullen brengen, om daarmee te bewijzen, dat de uitspraken van Wilders correct waren.Er was dan een precedent tegen de koran geschapen; een vervolg zaak had de koran kunnen veroordelen en verbieden. Wilders heeft niet gewonnen; hij heeft alleen niet verloren; en moslims met de MC ers zijn weer eens overdadig beschermd.Maar het geheel; de groeiende weerstand tegen de islam in USA, in Frnakrijk, de bikkelharde uitspraken in duitsland, het bewuste boek in duitsland geven maar een enkel ding aan: de wereld gaat zien wat de islam is, en wijst het af; met de dag meer.En terecht.
 6. Joanna Nawrot
  Ik wil graag werken met uw radio 3FM Serious Radio. Ik zou graag in het Pools schrijven op de radio en je muziek bloot te stellen aan uw afspeellijst. Ik hou van je radio en Nederland, nu ben ik het leren van de Nederlandse taal, en ik ben op de tweede jaar journalistiek en sociale communicatie. is het mogelijk? De oprichting van de Poolse versie van het radio 3FM? Yours Joanna Nawrot
 7. sarah
  het was echt super leuk! ik ben er super vaak naartoe geweest en het zag er mooi uit.
 8. andre
  die bril van Paul ga nog wel wat dacht je van die van Giel dat is een complete radiotelescoop
 9. wesley
  he jongens kom op nag effe
 10. Jaja
  En hoeveel euro.s blijft er aan de strijkstok hangen ?
 11. willem
  we blijven geven voor een acceptabel leven
 12. nor
  hoi gr nor
 13. nor
  hoi gerard steek het dak er af
 14. raoul kai jair
  wanneer gaan ze uit het glazen huis????
  want dan kan ik er vanavond met een paar boys erheen
 15. Arjan & THom
  We komen naar Leiden jullie de laatste loodjes doorhelpen. Verder NEmen we uiteraard een bak geld mee voor de mama's!
Reageer
 
Reageren via Facebook