16 november 2011
Nieuws

Reportages Eric in Ivoorkust

Eric Corton reisde af naar Ivoorkust om de stille ramp van 3FM Serious Request 2011 in kaart te brengen. Bekijk en beluister hier de foto's, video's en audiofragmenten.

Eric Corton reisde voor 3FM Serious Request 2011 met het Rode Kruis naar Ivoorkust en ervoer daar aan den lijve hoe belangrijk de rol van moeders in oorlogsgebieden is. Zij zijn de spil van het gezin en houden de boel draaiende als alles om hen heen lijkt in te storten.

Reportages van Eric Cortons reis naar Ivoorkust

Eric maakte ter plekke reportages voor de radio. Deze aangrijpende reportages hoor je door de week heen langskomen op 3FM en kan je nu al op 3FM.nl beluisteren.

>> Beluister hier alle reportages van Eric Corton in Ivoorkust

Ook maakte hij een aantal videoreportages. Bekijk via onderstaande links de afleveringen:

Afl. 1 - Eric in Ivoorkust: het verhaal van Nadia (20)
Afl. 2 - Eric in Ivoorkust: het verhaal van Flore (27)
Afl. 3 - Eric in Ivoorkust: het verhaal van Nathalie (32)
Afl. 4 - Eric in Ivoorkust: het verhaal van Jeanne (47) en Marie
Afl. 5 - Eric in Ivoorkust: het verhaal van Therese

Foto's van Eric Cortons reis naar Ivoorkust

3FM fotograaf Ben Houdijk legde met zijn fototoestel de reis vast. Bekijk hieronder zijn foto's.

Stel je vragen aan Eric Corton

Eric komt geregeld bij Timur, Coen en Gerard in het huis om te praten over zijn reis naar Ivoorkust en om de noodzaak van 3FM Serious Request nog eens voor het voetlicht te brengen. Heb jij nou een vraag aan Eric hierover, laat die dan hieronder achter. 

 
Reacties (5)
 1. Mitchell
  Niels heeft gelijk; puur peiismssme bestrijden met puur optimisme is meer van hetzelfde. Maar in dit artikel (geschreven door mij) ging het meer om een beschrijving van een tendens, nl de verschuiving van hoe men' over Afrika denkt, schrijft, hoe het continent benaderd wordt naar aanleiding van de website See Africa Differently dan dat het een treurige poging is om Afrika in het zonnetje' te zetten. De kop continent van hoop en kansen' (niet van mij) vond ik dan ook ongelukkig. Te simpel. Ik schrijf (bijna) nooit over wat ik zelf vind, ik schrijf over wat ik zie. En wat ik zag is een positivo-beweging jegens Afrika. Of die beweging terecht of interecht is, is niet aan mij. Dat mag de lezer zelf uitmaken. Ik denk wel dat het verfrissend is (voor zowel mezelf als Afrika-redacteur als voor de lezer) om naast alles wat er nog altijd misgaat in Afrika (en geloof mij, dat komt elke dag ruim aan bod in Trouw), eens op te tekenen/te lezen wat er goed gaat.a0Het is weliswaar subtiel, maar er staan zeker dingen in het verhaal die niet alleen als positief te kenmerken zijn, het is maar hoe je het leest: De nieuwe vrienden van Afrika die weinig ophebben met mensenrechten en Afrika vooral zien als voorraadschuur' van grondstofffen bijvoorbeeld. En Richard Dowden is allesbehalve blind positief.a0Daarbij vind ik vergelijkingen met de jaren dertig wat ver gaan voor dit verhaal. Ik behoor niet tot de groep mensen die vindt dat je nooit vergelijkingen mag maken met die periode, maar ik heb geen Afrika-agenda zoals er destijds een nazi-agenda was. Ik probeer niets te verdoezelen. 90 procent van de tijd, schrijf ik over de 90 procent die nog altijd moet worstelen.
 2. Petra Tacx
  ga zo door!
  warme groet
  Petra en Lafuma of La fuma of La Fuma of Dido
 3. Mama30
  Wat ontzettend heftig. En dan te bedenken dat ik zelf een gezonde dochter heb en voor zover ze het nu kunnen zien draag ik een gezond kindje bij mij. Wij hebben het hier zo ontzettend goed en die vrouwen hebben helemaal niets. Mensen kom op doneer en vraag een plaat aan.
 4. jan van de zuidwind
  Zo heftig om aan te horen ik hou het niet droog tranen vloeien respect voor het rode kruis
 5. marjolein
  Wat een heftig verhaal weer!!! Wordt er stil van. Heb zelf 3 kids, allemaal gezond, wij worden al panisch als onze droger niet meer doet.
  Laten we met z'n allen doneren, als is het maar iets wat je missen kan en bidden dat deze actie tot een succes mag worden, want.......... laat je moederhart spreken
Reageer
 
Reageren via Facebook