24 december 2011
Nieuws

8.621.004 EURO opgehaald met 3FM Serious Request 2011

Kippenvel, ontroering en blijdschap! De opbrengst van 3FM Serious Request is 8.621.004,- euro! This One's For Mama!

Na 6 dagen, 144 uur, opgesloten te zijn geweest in een Glazen Huis zonder eten en non- stop verzoekjes tegen geld te hebben gedraaid, stapten Coen, Gerard en Timur om 21.30 uur eindelijk het huis uit. Een beetje onwennig hapten ze verse, frisse lucht in en gingen ze onderweg naar de Lammermarkt waar Eric Corton en hun hunkerende vriendinnen hen opwachtten. Samen met duizenden mensen.

Onder luid gejubel werden de DJ's ontvangen op het grote podium op de Lammermarkt. Eric Corton had drie glanzende appeltjes bij zich voor de hongerige mannen, het eerste vaste voedsel sinds 6 dagen voor Coen, Gerard en Timur. 

Eindstand van 3FM Serious Request 2011

De doeken vielen en het bedrag werd onthuld: 8.621.004,-

Namens Coen, Gerard, Timur en 3FM, bedankt!

Een waanzinnig bedrag, bijeengeharkt door Nederland. Ontelbaar veel plaatjes zijn aangevraagd en zoveel initiatieven in het land geweest, van scholen tot multinationals, van kleutertjes tot bejaarden, van Leiden tot Groningen tot Sittard, zoveel mensen hebben zich ingezet om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Kippenvel! Namens Coen, Gerard, Timur, het Rode Kruis en 3FM, dank! That's the Christmas spirit, hartverwarmend.

Het doel

Zes dagen lang hebben de DJ's zich gericht op moeders die geraakt zijn door oorlog en conflict. 'Veel vrouwen in oorlogsgebieden verliezen hun echtgenoot en staan er dan alleen voor,' vertelt Eric Corton over de stille ramp. In tenminste vijfendertig landen ter wereld worden miljoenen moeders ongevraagd getroffen door oorlog- of conflictsituaties. Ze lopen het risico hun partner te verliezen door geweld, het risico fysiek beschadigd te raken, het risico seksueel misbruikt te worden, het risico huis en haard te verliezen en het risico het gezin uiteen te zien vallen. Deze vrouwen staan dan alleen in de zorg voor hun gezin. 

Reacties (118)
 1. Jasper
  Super goed gedaan!
  Merry X-Mas!
 2. Kerstroosje
  Gerard zet heel nederland op z´n kop...geweldig! *
 3. Mascha en Léon
  Wij zijn super trots op deze mannen ze hebben het mooi geflikt!! Iedereen fijne kerstdagen en een goed 2012 toe gewenst!!!
 4. jht
  SUPER, helemaal geweldig!!
  En natuurlijk toppen volgend jaar én MET Gerard Ekdom die het HELEMAAL MAAKT!!!
  Dank Gerard!
 5. Doeko Cornelissen
  Gelukkig! Over de score heen van 2010 (Eindhoven). Maar hoe kunnen wer in Enschede nu echt ee indrukwekkend bedrag ophalen?
  En kan er in 2012 meer informatie zijn over de actie in 2011, van dit jaar dus!!!!!!!!!!!!!!!?
 6. Anne
  Onvoorstelbaar.....wat n bedrag!! En wat zal ik jullie missen...ik ben, denk ik, verslaafd aan Serious Request.....wat nu?!?!?! Nog een jaartje maar en dan kunnen we weer, jihaaaaa!!!
 7. Thom
  eindhoven was vorig jaar beter!!
  Ik vind het wel tof dat ze nu meer geld hebben opgehaald!
  maar ik blijf erbij dat eindhoven gezelliger was.
 8. SanneVeneman
  WOW vorig jaar was het al een ongekend hoog bedrag van ruim 7,1 miljoen en dit jaar is het ongelooflijk maar waar nog hoger ruim 8,6 miljoen voor moeders, kinderen en vaders in Afrika die dat zo veel harder nodig hebben dan wij hier in Nederland.

  Wauw we kunnen echt wat met z'n allen!

  3fm bedankt voor weer een top radioweek. Gerard, Timur en Coen fantastisch dat jullie het zo goed hebben volgehouden!
 9. Raymon S
  Leiden tha Bomb, niet te overtreffen en the place to be, Leiden weet wat feesten is!

  @ een ieder die negatief over Erik is: feitelijk heeft hij gelijk, kijk maar eens hoe slecht t werkelijk in NL gaat, zo goed gaat t er hier ook niet aan toe.
  Mensen komen in de problemen en zien geen uitweg meer, dat kan niet hier in NL en daar moet naar gekeken worden, alvorens t geld naar landen verdwijnt, waar we zelf niets meer terug van zullen zien...
 10. Phoebe
  Ik kan niets anders zeggen dan....WAUW. Wat zijn we toch goed bezig zo met zn allen. Al mijn respect voor de drie waanzinnige heren in het glazen huis. Maar ook zeker voor alle mensen die hun best hebben gedaan met alle donaties, acties etc. Wat zijn we toch goed bezig met zijn allen. Zie je wel. Als we met zn allen iets willen, een mooi doel hebben, slaan we, ongeacht waar we vandaan komen, hoe veel geld we hebben, hoe we eruit zien, of we man of vrouw zijn, gelovig of ongelovig, van welke cultuur,achtergrond of wat dan ook.... de handen in een om het doel te bereiken. Laten we dat altijd doen, dan word de wereld een stuk mooier.

  En als we het dan toch hebben over "waarom zetten we in hemelsnaam 10 kinderen op de wereld als we er niet voor kunnen zorgen' reacties. Volgens mij heet zoiets toekomst.
  Voordat we situaties in deze wereld beoordelen of veroordelen...hoop ik dat we ons er eens in te verdiepen of het te beleven/ervaren. Ongeacht of je het er mee eens bent of niet.... Met veroordelen komen we niet verder.

  Lieve mensen, gefeliciteerd! Dit bedrag hebben we met zn allen opgehaald, en daar mogen we echt trots op zijn!!!
 11. Lonneke
  @Eric: vrouwen in Afrika "maken" geen kinderen. Mannen in Afrika "maken" kinderen! De economie in Afrika draait op vrouwen, alleen maar op vrouwen. Lees jezelf in op een onderwerp als je daar op deze manier kritiek op hebt. Wat jij zegt klopt niet en alle cijfers bevestigen dat!! Je bent een belediging voor de vrouwen in Afrika. Schaam je!!!!!!
  Hulde aan Serious request, een fantastisch initiatief met een geweldige opbrengst. Ik ben er trots op.
 12. JOPIE
  Prachtig spektakel weer.
  Het gaat nog goed met de koopkracht dus!
  Er zit echter wel een waarheid in de reactie van Erik!
  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je bijvoorbeeld 9 of meer kinderen maakt zonder na te denken over hoe je die gaat verzorgen!
 13. Miranda uit leiden
  We gaan jullie missen HOORRRRRR
  Diepe buiging!!

  Till we meet again!!!!!
 14. Merel
  Super!! Echt een bizar bedrag! Geweldig gedaan mannen! :-)

  @ Erik... Beetje jammer als je er al zo over denkt, wat ik me niet eens kan voorstellen, houdt het dan voor je en ga niet hier de sfeer zitten verpesten!
 15. Wim S
  Geweldige actie,en heerlijk TV kijken.Jongens super gedaan.Nu op naar Enschede.Naar de nuchtere Hollanders waar het altijd feest is,denk aan Twente toen het kampioen werd van NL.
Reageer
 
Reageren via Facebook