23 december 2012
Nieuws

Michiel Veenstra presenteert een uur lang in het Twents

Niet iedereen weet dat Michiel Veenstra in Almelo is geboren en van huis uit Twents spreekt. Daar gaat verandering in komen op zondagavond

Ron Mulder uit Oldenzaal, fan van het Twentse dialect, heeft in het Call Center €20,- geboden om Michiel voor even in zijn moersdialect te horen. Michiel vond dit echter veel te weinig en heeft daar een tegenbod op uitgebracht.

Michiel Veenstra een uur in het Twents

'Op Hoes Op An Veur Kesmis' van ENorm, de Twentse band van het moment, werd de bepalende factor. Brengt die plaat meer dan € 10.000,- op? Dan presenteert hij een uur lang in het Almeloooooooooos!

ENorm veel geboden!

Gerard staat zondagavond een uur (22:00 - 23:00) van zijn shift af aan Michiel, want het nummer bracht maar liefst 17.068 euro op. Michiel wordt die avond bijgestaan door Ilse DeLange.

Kiek 't Twentse uur trug!

Reacties (17)
 1. Bart
  Super Michiel dat Twentse uurtje!
  Hopelijk ben je er volgend jaar ook weer bij.
  Het was een groot feest van gezelligheid en noaberschop in Enschede, bedankt daar voor.
 2. JOCHEM
  Jammer dait nich trug kunt kiekn
 3. Eric
  Prima actie van deze DJ! Zelf kom ik niet uit Twente, maar ik heb talen als hobby en vind dat mensen hun streektaal naast het ABN zouden moeten blijven spreken. Waar kan ik dit uurtje terugluisteren? Ik ben benieuwd of ik Michiel Veenstra en Ilse de Lange (goed) zou kunnen verstaan... :-)
 4. Herbert
  ENorm:wat 'n mooi nummer!Proud to be a tukker! Veur altied!
 5. wierdnse
  keerl,

  Mooi daj dat doot veur un uurtje!
  Eumeunig vulle succes zoooooo! Ik goa kiek'n en luustern!
 6. Ellen
  onmeunig mooi, vanoamd een uurtje in t Twents.
  Wens jullie geluk in tuk veur 2013
  XXX
 7. Roos
  Zit er klaar voor om lekker te gaan genieten van ons twens! Succes michiel en heb hier ook nog wel een dominee in de aanbieding om met je mee te praten!
 8. Manon
  Joh dat maakt toch helemaal niet uit of wij hier aan de kust er geen bal van snappen, heerlijk om naar een dik dialect te luisteren, misschien lukt het ons vast om het nog een beetje te snappen!!! Zet hem op Mchiel, wij gaan ervan genieten!
 9. Ria
  Geweldig wat een opbrengst! Ik versta er geen bal van maar voor zo'n bedrag wil ik er wel een uur naar luisteren.
 10. Mothertrucker
  Ut lik donnders veul op 't achterhooks, dus machtig mooi dat'm dat geet doon!!!
 11. corri van wetten
  fantastisch dat er in het dialect uitgezonden wordt. maar voor luisteraars buiten het dialect gebied minder interessant. Ondertiteling misschien een idee?
 12. Liesbeth
  Ik vind het helemaal geweldig dat hij dit in onze streektaal gaat doen. Dat toont maar weer een echte tukker te zijn. Hij is trots op zijn tukker achtergrond. Super alleen lig ik al in mijn bedje moet maandagmorgen vroeg uit de veren 4.00 uur voor mijn werk in Ede bij Plantion de veiling
 13. paul oude munnink
  Hallo Michiel,wat mooi da'j 'n uur lang twents gaot kuier'n!! Ik had je een verzoek (twv 15euro) ingediend om het zwarte 100%tukker hoedje op te zetten dan. Succes in het dialect! groetjes,paul
 14. paul oude munnink
  Hallo Michiel! Wat mooi da'j vanoamd een uurtje in t Twents goat kuier'n! Wo'j dan mien zwarte 100%tukker hoedje opzett'n zoak oe heb vraogt? K heb er vieftien euro veur betaald veur alle klean'n op de weerld.
  groet'n en goa deur zo! paul
 15. Willeke
  Super!!!
Reageer
 
Reageren via Facebook