24 december 2012
Nieuws

3FM Serious Request 2012 Eindstand: 12.251.667,- euro

De eindstand van 3FM Serious Request 2012 is uitgekomen op een overweldigende € 12.251.667,- euro! Nederland, bedankt!

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra zamelden samen met iedereen die in actie is gekomen in het land tijdens 3FM Serious Request € 12.251.667,-  in voor het Rode Kruis. Ze hebben het Glazen Huis verlaten en mogen vol trots terugkijken op een prachtige week in Enschede.

100 miljoen door de jaren heen

Met deze opbrengst wordt de totaalopbrengst overschreden van 100 miljoen euro van alle internationale Glazen Huizen in 9 jaar. Het 3FM initiatief, waarbij aandacht wordt gevraagd en geld wordt ingezameld voor een stille ramp, kende dit jaar edities in Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea.

Stille Ramp: Babysterfte

3FM Serious Request 2012 vroeg dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

>> Meer informatie over het doel

Top Serious Request

Na de eindshow van 3FM Serious Request ging de Top Serious Request van start; de hitlijst van de meest aangevraagde platen tijdens de week. Deze hoor je tot oudjaarsavond 18:00 uur. De veiling die gehouden werd, loopt door tot 31 december, 12:00.

>> Wat doet 3FM op oudjaarsavond
>> Naar de veiling 

 

Reacties (57)
 1. Denise
  Amazing blog! Is your theme custom made or did you doaolnwd it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Many thanks
 2. Mance
  A) Ambiente simpatico e giolanive e tipicamente all' italiana.B) Cucina molto buona, la pizza ottima e i primi speciali (consiglio i rigatoni ai 4formaggi)C) Servizio molto buono, il direttore poi e8 una persona veramente squisita che all'arrivo ti riconosce e ti chiama ancora per nome (ben arrivato signor ) mi sembra di essere ancora nella Torino di certi ristoranti signorili una persona che conrtrolla e dirige molto bene il personale e poi, e8 lui stesso che viene a farti al tavolo il famoso ZABAIONE Sogno d'Italia consiglio a tutti questo delizioso e poco calorico dessert. Ultima cosa importantissima: il ristorante dispone di un parcheggio ciustodito e coperto proprio accanto (un vecchio deposito) si puo' anche mangiare nella pausa pranzo in settimana senza avere l'assillo di trovare un posto
 3. Saskia
  Woman ofa0Alien…Exceladlent peradform you’ve finadished, this web site is basiadcally cool with exceladlent details. Time is God’s techadnique for preadservading every litadtle thing from hapadpenading ata0once.…
 4. WeedyMe
  Ik vind het heel erg dat zelfs hier mensen de armoe en ellende van mede nederlanders bagitaliseren, schaam je!!!
 5. Coen.
  Trots op Enschede&Twente dat is wat overblijft hier in Enschede. Alle Nederlnders die hebben gedoneerd bedankt! Het was een ongelovelijk drukke maar toch gezellige eneverende week hier in Enschede met een absoluut top bedrag.
 6. Louise
  Vanaf het eerste moment volg ik SR. Ieder jaar een fantastische inzet voor het goede doel. Echter dit jaar heb ik voor het eerst niet gedoneerd. Ik heb een dubbel gevoel bij het onderwerp. 6 dagen lang heb ik gedacht, als ik nu doneer tegen babysterfte, moet ik dan over 5 jaar doneren voor voedsel- of watertekort of wat dan ook in dezelfde landen?
  En ik heb het meer gelezen, laten wij eens iets doen voor de mensen in ons eigen land die het meer dan nodig hebben. Als het Rode Kruis daar volgend jaar eens voor kiest, doneer ik weer.
  Gerard, Michiel en Giel bedankt voor 6 fantastische dagen en gefeliciteerd met de opbrengst.
 7. Grietje
  Met dit totaalbedrag is een bijdrage van de regering niet nodig. Wees eerlijk: uiteindelijk is dat ook "ons" geld! Nu is de opbrengst een vrijwillige gift van de mensen.
 8. Redactie 3FM
  Dank voor alle berichten. Ook voor kritiek. Dat mag (maar hou het netjes).
  Op veel vragen hebben we antwoorden. Kijk eens op:
  Www.3fm.nl/verantwoording - hier staat precies uitgelegd wat er alle edities is opgehaald en links naar het Rode Kruis met alle uitleg wat er met het geld gedaan is.

  Www.3fm.nl/waaromwereldwijd - hier uitleg over waarom we aandacht vragen voor een wereldwijde stille ramp en vooralsnog niet voor een stille ramp in NL

  Www.3fm.nl/gezinsgrootte - hier uitleg over de grootte van gezinnen in sommige landen
 9. Jeannie
  Gefeliciteerd met dit bedrag..echt top !!!
  Het enige dat ik wel even mag zeggen is ;;
  LAAT EENS IETS ZIEN VAN AL DIE ANDERE JAREN,WAT MET AL DIE MILJOENEN BEREIKT IS !!!
  Wij zien en horen niks hiervan,maak daar ook eens een reportage van !!!!!!
  Groetjes Jeannie
 10. Gerhard
  Jammer dat er zulke mensen zijn als Steven.
  Eigenlijk moet je er geen woorden aan vuil maken. Maar hij denkt nog steeds dat de Afrikanen de problemen die ze nu hebben aan hun zelf te danken hebben , terwijl wij westerlingen ze al jaren uit buiten en dom houden om onze eigen welvaart in stand te houden. Angst? Steven. Waarom niet eerlijk delen ? Waarom niet anderen helpen die het veel en dan ook veel zwaarder hebben dan wij. Maar ik ben bang dat jij en je. Pvv dat nooit zullen inzien, alleen eigenbelang.
 11. Peter
  Na bekendmaking bedrag, ging het feest los op het plein. Welk dance/house nummer hoorde je als eerste?
 12. Karin1979
  Wat een bedrag mannen! Wat veel geld! Zeker meer als vorig jaar! Wat goed zeg!
 13. Steven
  Deze actie van het Rode Kruis en 3FM is volksverlakkerij. Inspelen op emoties van mensen om in godsnaam iets goed te kunnen doen en voor bedrijven een etalage hun bedrijf te kunnen promoten door misplaatste vorm van sluierreclame. Na jarenlang astronomisch grote bedragen te hebben vrijgemaakt voor de minder ontwikkelde landen op deze wereld zien we weinig verbetering in de leefomstandigheden van de inwoners van de armste landen ter wereld.

  In totaal heeft Nederland de afgelopen 25 jaar al meer dan 800 miljard Euro geïnvesteerd in ontwikkelingslanden.
  Voor dat geld kun je bijvoorbeeld:
  De pensioenen van alle Nederlanders vertienvoudigen
  De ziektekosten betalen van alle Nederlanders tot in het jaar 2052
  Een huis van € 250.000 laten bouwen voor 3,2 miljoen Nederlanders
  De studiekosten betalen voor 40 miljoen Nederlandse studenten. Gratis universitaire opleidingen tot 2035.

  Als je het op deze manier bekijkt zou er van ontwikkelingslanden allang geen sprake meer moeten zijn. Alleen onze bijdrage was al voldoende geweest om van geheel Afrika een ontwikkeld en welvarend continent te maken. Helaas zien we dagelijks dat al dat geld niet goed terecht is gekomen. Sterker nog, er lijkt niets van ons geld besteed te zijn aan hen die we in gedachten hadden toen we we aan het doneren waren geslagen. We kunnen wel vaststellen dat nog geen fractie van de ontwikkelingshulp op de juiste plek terechtkomt.
 14. Cor
  @Erik
  Ik kan je goed nieuws geven. Het geld gaat niet alleen naar Afrika maar ook naar andere werelddelen. Jij bent vast wel eens in Afrika geweest dat je zo goed weet dat ze allemaal onder een boom op ons geld liggen te wachten. Of heb je je kennis alleen van je PVV-vriendjes, die niks beters te doen hebben dan domme, rascistische dingen te roepen. Je bent een treurige aandachttrekker die, net zoals Wilders, ook niet met oplossingen kan komen de wereld echt kunnen helpen....
 15. Cor
  We doneren hier ongeveer 0,005% van ons BNP. Ik vraag me af hoe we dit gaan overleven. Gelukkig heb ik vanuit Bangladesh gehoord dat zij ons volgend jaar gaan helpen.
  Voor de zeurders over de armoede hier: begin een stichting en zamel zelf geld in.
  Nog een ding: geef bij al die voorlichting ook informatie over geboortebeperking.
Reageer
 
Reageren via Facebook