11 december 2014
Nieuws

Eric Cortons reis naar Colombia

Als ambassadeur van het Rode Kruis en hart en ziel van 3FM Serious Request reisde Eric Corton in oktober 2014 naar Colombia om daar reportages te maken over meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Bekijk hier de foto's, lees zijn verslagen en beluister en bekijk zijn reportages.

De rol die Eric voor 3FM Serious Request vervult is een heel bijzonder en niet altijd de makkelijkste. De onderwerpen waar hij zijn radioreportages over maakt liggen altijd aan de basis daarvan. Dit jaar was voor hem dan ook een van de meest confronterende reizen en onderwerpen. Vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Een moeilijk bespreekbaar onderwerp met vreselijke gevolgen.

Meer over het doel van dit jaar
Hoe leg ik mijn kind uit wat seksueel geweld is? 

Eric reis naar Colombia 

Door aandacht te vragen voor deze stille ramp, probeert 3FM zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Zij bieden hulp aan de slachtoffers en bieden hen een kans op een toekomst. Eric reisde naar Colombia om reportages te maken van dit wereldwijd veelvuldig voorkomende probleem en om te zien welke rol het Rode Kruis vervult.

VIDEO: Abraham Doblado helpt slachtoffers in Colombia  
VIDEO: Alessandra is zwanger van de man die haar verkrachtte 
VIDEO: Lise kan niet van haar dochter houden  
VIDEO: Mafa's verhaal doet Eric gruwelen 
VIDEO: De dochter van Maria Luana keerde niet meer terug 
AUDIO: Primavera werd in een taxi aangevallen 
AUDIO: Eric besluit de ellende van zich af te praten 
AUDIO: Lorena Mosquera licht vrouwen voor 
VIDEO: Sory vertelt het verhaal van haar en haar dochter 
AUDIO: Zuster Melanie behandelt maandelijks ruim 15 slachtoffers 

Steun 3FM Serious Request en lever een bijdrage

Alle audioreportages werden gemonteerd door Marco Baay van Kaiser Sound Studio's.

Voorgaande reportages van Eric Corton

2013: Erics reis naar Burundi
2012: Erics reis naar Malawi
2011: Erics reis naar Ivoorkust 
2010: Erics reis naar Oeganda 
2009: Erics reis naar Sierra Leone en Burkina Faso 
2008: Erics reis naar Kenia 
2007: Erics reis naar de Centraal Afrikaanse Republiek 

Reacties (7)
 1. Gemma
  echt erg dat dit soort dingen gebeuren! de reportages zijn erg mooi en aangrijpend.
 2. Jacqueline
  Robert Huizer, je hebt denk ik niet echt goed opgelet. Er wordt regelmatig gerefereerd aan sexueel geweld in ons eigen land. We hebben het over een zeer moeilijk onderwerp, waarbij de hulp (helaas) altijd achteraf is. Maar die hulp is hier wèl voorhanden, bovendien leven wij niet in een conflictgebied en komen er hier een stuk minder zwangerschappen voort uit verkrachtingen. Ook sexslaven zul je hier niet zo snel tegenkomen.... Als je de ellende in je eigen land ziet, wordt het dan juist niet hoog tijd om te gaan doneren! Want wat we nu op tv voorbij zien komen is toch vele malen groter en complexer, door te doneren doen we toch niks af aan de ellende in eigen land!
 3. Claudia
  Respect voor Eric dat hij dit elk jaar weer doet - zijn reportages maken altijd veel indruk. Ik hoop dat hij dit nog vele jaren blijft doen als stem van 3FM.
 4. Robert Huizer
  Heel erg, die verhalen van al die vrouwen uit Colombia. Ik ben er echt door geraakt. Maar waarom is er geen/nauwelijks belangstelling voor slachtoffers van seksueel geweld in Nederland / Europa?
  Daar heb ik nog geen woord over gehoord.
  Ik zal daarom geen cent bijdragen, hoe erg het ook is. Ik krijg de indruk dat Nederlanders internationaal goede sier willen maken,maar de ellende in eigen land niet (willen) zien.
 5. melanie
  Fin het zo erg dit het zou je maar overkomen
 6. redactie 3FM
  Hi Meine,

  Mooi om te zien hoe die kleine mannen al volop bezig zijn geweest.

  In het huis zelf langskomen kan niet, maar voor en rondom het huis is er genoeg gelegenheid om het te komen afgeven. Bij de brievenbus natuurlijk of in de chequebox naast het huis op de Grote Markt.
 7. Meine.Meinesz
  Hallo allemaal.

  Ik heb een verzoek aan de organisatie van Serious Request.

  Mijn zoon en zijn neefje resp, 10 en 12 jr oud hebben actie gevoerd dmv een veiling en een kerstmarkt en hebben tot nu toe 2300 eur opgehaald. Nu zou ik het fijn vinden als deze twee jochies dit bedrag kunnen komen overhandigen,, in,, het glazen huis. Zou de mogelijkheid bestaan zijn om dit op zondag de 21e of maandag de 22e s' avonds te verwezenlijken.
  Ik hoop gaarne wat te vernemen van de organisatie.

  Alvast hartelijke dank M.Meinesz
Reageer
 
Reageren via Facebook