14 december 2016
Nieuws

Christelle hoopt dat haar dochtertje de nacht overleeft

Voor 3FM Serious Request reisde 3FM-DJ Wijnand Speelman mee met het Rode Kruis naar Ivoorkust om daar met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van een longontsteking bij jonge kinderen. 

(Foto: Sacha de Boer)

Wijnand is in een ziekenhuis in Ivoorkust. Hoewel, je kunt het niet echt een ziekenhuis noemen. Het ziekenzaaltje ziet er heel anders uit dan wij in Nederland gewend zijn. Het is er smerig, de tegels op de grond zijn kapot en er staat eigenlijk helemaal geen ziekenhuisapparatuur. 

Twee zieke kindjes

Op een heel simpel bed liggen twee zieke kindjes. Ze zijn net binnengebracht. Wijnand spreekt met moeder Christelle, die haar dochtertje zo snel mogelijk naar het ziekenhuis bracht omdat het meisje geen lucht meer kreeg. Ze hoopt dat ze nog op tijd is. 

(Foto: Sacha de Boer)

Een wereld van verschil

De jonge kinderen worden in het ziekenhuis behandeld en krijgen een medicijn tegen longontsteking. Als Wijnand ze de volgende dag weer op zoekt, ziet hij een groot verschil. Ze ademen veel makkelijker dan een dag eerder. Moeder Christelle is erg opgelucht dat het weer goed gaat. Ze realiseert zich dat het belangrijk is dat je snel naar een kliniek of ziekenhuis gaat. Luister en bekijk de reportage van Wijnand hieronder terug.

Duur: 2,5 minuut

Bekijk en beluister hier meer reportages van Wijnand in Ivoorkust.

(Foto: Sacha de Boer)

Wat kan het Rode Kruis betekenen?

Voor maar 4 euro krijgt een kind antibiotica tegen longontsteking, zoals het dochtertje van Rachelle kreeg. Voor een groter bedrag van 140 euro kan een kind gevaccineerd worden of levert het Rode Kruis een zuurstofcilinder aan een ziekenhuis. Kijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.  

Reageer
 
Reageren via Facebook