21 december 2016
Nieuws

De 6-jarige Tijn is ongeneeslijk ziek en stond voor het Glazen Huis in Breda met een laatste wens

Tijn kwam samen met zijn vader naar het Glazen Huis. De aanleiding is ongelooflijk triest. Tijn is namelijk ongeneeslijk ziek. Hij lijdt aan DIPG (hersenstamkanker) en heeft niet lang meer te leven. Omdat dit waarschijnlijk zijn laatste 3FM Serious Request is wil hij zich heel graag inzetten voor alle kinderen die sterven aan longontsteking. In ruil voor een donatie aan het Rode Kruis lakt hij je nagels. Maar hij roept ook heel Nederland op om mee te doen.

Dus:
1. Lak je nagels
2. Doneer via 3fm.nl/tijn
3. Deel de foto van je nagels op Facebook, Instagram of Twitter met 3fm.nl/tijn en  #lakaan en #sr16
4. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen

Deze bekende Nederlanders gingen je voor en lakten hun nagels
The day after: de Tijn-madness schiet door het dak!

Steun de actie van Tijn 

Steun de actie van Tijn

 

"Lak aan DIPG"

Tijn heeft niet lang meer te leven. Hij lijdt onder de ziekte DIPG (hersenstamkanker) en vraagt samen met zijn ouders aandacht voor deze ziekte. Hij daagt mensen uit om hun nagels te lakken en 1 euro (of meer) te doneren aan zijn actie voor 3FM Serious Request. Met de slogan "Lak aan DIPG" zet Tijn zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. De mannen van StukTV en Domien twijfelden niet en ging meteen onder de lak.

StukTV, Domien, Tijn en vader

 

Steun de actie van Tijn

 

 

Steun de actie van Tijn

 

Gat in Glazen Huis

Domien stelde voor om een gat te boren in het Glazen Huis zodat Tijn lekker warm in het huis kon blijven zitten terwijl hij de nagels lakt en geld ophaalt.

Met zijn actie voor 3FM Serious Request vraagt Tijn het liedje 'Roar' aan, van Katy Perry. Daar zit een reden achter: het is Tijns favoriete nummer en het sluit ook nog eens aan bij het thema: "Je hebt flinke longen nodig om te kunnen brullen als een leeuw".

 

 

Steun de actie van Tijn

Steun de actie van Tijn

Reacties (120)
 1. A.S. Sullivan
  Lieve Tijn wat jij doet is niet te bevatten dit is eigenlijk wat de Nederlandse regering zou moeten doen. Als ze mensen naar Mars zouden kunnen sturen, zou er absoluut een oplossing kunnen zijn om jou te kunnen helpen. Wat jij hebt gedaan zou ons Nederlanders wakker moeten schudden en zorgen dat .Wij als mensen op de eerste plaats komen te staan. De regering zou zich moeten schamen en een keer met kerst het belastinggeld wat ze heffen aan de burgers doneren die het nodig hebben. Lieve Tijn ik hoop dat er ergens een luisteren oor is en die je kan helpen mijn steun heb je hopelijk denken meer mensen zo. Love you en we zijn nog niet uitgestreden
 2. Eline
  Lieve Tijn,
  Wat een super-actie van jou! Deze actie raakt ons enorm, mede omdat bij mijn man een aantal maanden geleden een hersentumor is ontdekt. Bij zo'n heftige diagnose komen zo veel emoties. Dat jij je ziek zijn zo’n positieve draai weet te geven, vinden we echt enorm knap. Jij bent onze held. Wij wensen jou en jouw familie nog veel liefdevolle momenten toe.
  en natuurlijk hebben we geld over gemaakt :-)
 3. Herman
  Misschien tijd voor een Olympische medaille voor moed en originaliteit...
 4. Femke Duplat
  Lieve Tijn, Wat ben jij een kanjer, zelf zo ziek zijn en je dan inzetten voor andere dat maakt je echt een hele bijzondere jongen! Ik wens je alle goeds en veel kracht, ook voor je ouders.Groetjes, Femke Duplat
 5. Heidi van den Berg
  Tijd is de held van sirious recrest. Heeft deze kanjer gewoon meer dan een miljoen opgehaald. De topper.
 6. Jo
  Geweldig die Tijd. Super die zijn ouders. Top zoveel geld inzamelen. Denk continu aan dat jochie. Zelf moeder van 2 gezonde Kids en oma van 2 gezonde kleinkids. Tijd zijn laatse glazen huis..zijn laatse kerst..laatste jaarwisseling enz. Misschien een leuk idee om nagels lakken door te zetten. Ook na glazen huis. Alle donatie voor Tijn.. en ouders. Nu Is het denken..alles een laatse keer en straks alles eerste keer zonder Tijn. Zou het niet geweldig zijn als er veel donaties binnen komen zodat ouders kunnen tegemoetkomen om Tijn zijn wensen te vervullen. Omdat heel Nederland hun dat gunt. Hoop dat gaat lukken. Tijn zijn wensen in vervulling laten gaan.
 7. Ingrid en Max
  Lieve lieve Tijn,
  volgens mij is zo'n beetje heel Nederland trots op je. Ik en mijn zoon Max zeer zeker. Alle liefs toegewenst. Ingrid en Max
 8. Ilona
  Lieve Tijn,

  The world is changed by your example not by your opinion, is wat een wijs man ooit zei.

  Wat ben jij goed bezig en wat kan de wereld nog veel van jou leren.

  Ik heb het verhaal van deze lieve kleine jongen gelezen op:
  http://nl.dreamordonate.com/dromen/geef-ze-nog-de-tijd-met-tijn/

  Beste mensen, wie allemaal onder de indruk zijn van lieve Tijn die zoiets groots voor elkaar krijgt; doneer ook voor Tijn en zijn familie op bovenstaande link!

  Of help de familie van Tijn in het realiseren van hun eigen thuis.
 9. Wilfred Houtappels
  Wat geweldig om te zien wat zo'n klein manneke als Tijn voor elkaar kan krijgen. En omdat hij met zijn actie zo veel geld bij elkaar heeft gehaald, zou het heel erg mooi zijn om hem op de knop te drukken om het eind bedrag bekend te maken. En aan de ouders van Tijn en aan Tijn zelf: geniet van de mooie momenten die zeker nog zullen komen en heel veel sterkte voor de moeilijke tijd die daarop zal volgen.
 10. Jessica
  Vandaag in mijn klas (groep 6) over jou verteld. Ik heb ze gezegd dat ik voor elke nagel die ik mocht lakken €0,05 zou doneren. Uiteindelijk heb ik 216 nagels gelakt. Sommige jongens durfden niet, anderen alleen de pink, maar heel veel jongens zijn met 10 gelakte nagels naar huis gegaan. Ze hadden er lak aan. Suc6 met jouw actie. Groeten van juf Jessica, obs De Kreek groep 6
 11. Henriette
  Hopelijk hebben jullie ook een grote verrassing voor Kanjer van goud. Wat super gaaf wat Tijn hier neer gezet heeft. Deze jongen verdiend een hele mooie plek op het podium de laatste dag. Wat een topper
 12. Michel
  Beste Tijn,
  Kanjer van 2016. Zo'n kleine vent en zo'n groot hart. Door jouw actie kunnen veel kinderen geholpen worden en zicht krijgen op een mooi leven. Wat zou het mooi zijn als we naast je #lakaan wens nog meer wensen van jouw kunnen realiseren de komende tijd. Als er iemand het verdient heeft, dan ben jij dat.
 13. Rob Mes
  Hoi Tijmen goeie actie sta je er morgen ook nog? Kom ik ook bij jou mijn nagels laten laken anders koop ik zelf nagellak.
 14. Irène
  Dit jaar geen super lied voor Frank en Domien maar ze hebben jou, Tijn.
  Serieus Request 2016 is Tijn.
  Liefs uit Eindhoven
 15. ConnieHeddes
  Tijn je bent een topper, wat een mooie actie, ik heb geld gedoneerd hoor....Ik wens jou en je ouders vooral veel fijne momenten samen.
Reageer
 
Reageren via Facebook