26 december 2016
Nieuws

Flashback: het ontroerende verhaal van Tijn

Op de derde dag van 3FM Serious Request gebeurt er iets bijzonders. De zesjarige Tijn staat voor het Glazen Huis. Hij is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Tijn is vastberaden om geld op te halen voor al die kindjes die de zes jaar niet eens halen. En daagt iedereen uit om zijn nagels te lakken, in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Tijns doel is om 100 euro op te halen, maar al snel gaat hij daar DIK overheen. Na drie dagen heeft hij al 2 miljoen euro opgehaald! Dit is het verhaal van Tijn.

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Nederland maakt kennis met Tijn

Op woensdag 21 december staan Tijn en zijn vader bij de brievenbus van het Glazen Huis. In mei kregen ze te horen dat Tijn ongeneeslijk ziek is en niet lang meer zal leven. Hij lijdt aan DIPG (hersenstamkanker) en sinds een paar weken groeit de tumor weer.

In actie met nagellak

Omdat dit waarschijnlijk Tijns laatste 3FM Serious Request is, willen ze geld ophalen voor al die kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Want, zegt de vader van Tijn: "Het kan altijd erger. Sommige kinderen halen de zes niet eens." Omdat ze 'lak hebben' aan Tijns ziekte willen ze zoveel mogelijk nagels lakken in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis.

Tijn mag het Glazen Huis in

Domien is ontroerd en nodigt Tijn uit om in het Glazen Huis te komen lakken. De jongens van StukTV, die op dat moment slaapgast zijn, doen ook direct mee.

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Nagellak-luikje in het Glazen Huis

Omdat het buiten koud is komt Domien met een puik plan: "Is het misschien een goed idee om ín het Glazen Huis een hoekje te creëren waar we een gat in het raam zagen, zodat jij van binnenuit nagels kunt lakken!?" Nou, dat vindt Tijn natuurlijk wel een goed idee! 

 

Tijn gaat direct aan de slag met Domiens nagels

En die van Frank

En die van al die mensen op de Grote Markt in Breda

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Tijn verovert Nederland

Maar Tijn zijn verhaal blijft niet binnen de stadsgrenzen van Breda. Al snel verovert hij heel Nederland! Steeds meer mensen, bekend en onbekend, delen zijn verhaal en plaatsen een foto op social media met de hashtag #lakaan en #heelhollandlakt. Artiesten, politici en bedrijven steunen Tijns actie. Ze lakken hun nagels, doneren geld en dagen vrienden uit hetzelfde te doen. En zelfs in het buitenland blijft het ontroerende verhaal niet onopgemerkt.

 

Tijn harkt een half miljoen euro binnen

De teller op Tijns actiepagina loopt snel op. Er worden flink wat euro's overgemaakt. Na een dag heeft hij al 500.000 euro opgehaald!

Tijn heeft lak en gaat door

De volgende dag staat Tijn opnieuw in het Glazen Huis om zoveel mogelijk nagels te lakken. Hij krijgt bezoek van Paul Depla, de burgermeester van Breda, die de actie van Tijn natuurlijk tot een nóg groter succes wil maken. "Gisteren was Tijn de held van 3FM Serious Request. En als je de held bent van 3FM Serious Request ben je de held van Breda en Brabant. En als held moet je in het zonnetje gezet worden, dus is Tijn vandaag onze burgemeester."

 

De jongste burgemeester van Nederland

Paul Depla neemt de ambtsketting mee en roept Tijn van 6 jaar uit tot de burgemeester van Breda. Dat maakt Tijn de jongste burgermeester van Nederland.

Sanne Hans schrijft een liedje voor Tijn

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december is Sanne Hans slaapgast en vraagt Domien of ze een liedje wil schrijven voor Tijn. Dat doet ze, en wauw: die slaat in als een bom.

Een miljoen euro voor het Rode Kruis

In de vroege vrijdagochtend gaat de teller op Tijn zijn pagina THROUGH THE ROOF. Tijn heeft 1 miljoen euro opgehaald!

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

De ouders van Tijn huilen van dankbaarheid

Als de ouders van Tijn het liedje horen moesten ze sinds lange tijd weer huilen. "Er waren heel veel tranen. Niet van verdriet, maar dan pure vreugde en dankbaarheid."

 

Van een naar twee miljoen euro

De euro's blijven binnen stomen en Tijns actie spreidt zich als een olievlek uit over Nederland, en zelfs daarbuiten. Het duurt dan ook niet lang (iets meer dan een dag) of hij tikt de 2 miljoen euro aan. WAT een ongelooflijk stoer en mooi kereltje is Tijn. En wat een ongelooflijk mooie actie, want met dit grootse bedrag kan het Rode Kruis ZO veel jonge kinderen behandelen in landen als Ivoorkust, Ethiopië en Soedan.

STEUN DE ACTIE VAN TIJN

Tijn met zijn ouders en broer op de eindshow

Tijn is de grote held van 3FM Serious Request 2016. Tijdens de grote eindshow komt hij samen met zijn vader, moeder en broer het podium op lopen, waar 3FM-DJ Annemieke Schollaardt hem nogmaals bedankt voor zijn heldendaad. 

 

Het eindbedrag van Tijn

Wat Tijn uiteindelijk ophaalt, is nog niet bekend. De actie loopt door tot 1 maart 2017. De teller staat op kerstavond op 2,5 miljoen euro!! Al het geld gaat direct naar het Rode Kruis, dat ervoor zorgt dat jonge kinderen worden behandeld tegen longontsteking. Dat is nodig want er sterft elke 35 seconden een kind aan deze dodelijke infectieziekte.

>> Kijk hier wat het Rode Kruis doet met jouw bijdrage

Doe mee aan de actie van Tijn:

1. Lak je nagels
2. Doneer via 3fm.nl/tijn
3. Deel de foto van je nagels op Facebook, Instagram of Twitter met 3fm.nl/tijn en  #lakaan en #sr16
4. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen

Meer 3FM Serious Request 2016?

>> 3FM Serious Request 2016 haalt 8.744.131,- euro op
>> Kijk terug: 3FM Serious Request per dag in spetterende video's
>> Dit was de nacht met Mark Rutte in het Glazen Huis

Reacties (10)
 1. Mike Meere
  Sanne Hans schrijft een liedje voor Tijn
  Komt de single uit ik koop hem
 2. Fred
  Tijn,
  iedereen verbonden in Nederland: dat lukt niet veel mensen. En jij krijgt het voor elkaar. Onwijs veel respect en bewondering voor je! Sterkte de komende tijd voor jullie en bedankt: je bent een voorbeeld voor ons allemaal.
  Fred
 3. T. Huisman
  Daar zullen wel veel kinderen mee gered zijn met die actie van Tijn. Wat een prestatie. Wel een originele actie met nagellak. Ik vond het wel grappig dat zelfs ook mannen nagellak op hadden. Zelfs in de tweede kamer zag je ze met nagellak op op hun nagels. In de kleuren blauw roze rood en in allerlei kleuren. Het was een ongekend hoog bedrag wat Tijn heeft opgehaald voor het goede doel . Petje af voor zo"n jongen. En wat een mooi lied dat Miss Montreal ten gehore bracht voor Tijn. Het was een memorabele actie die Tijn op touw heeft gezet en dan zo jong nog en dat terwijl hij zo ziek is.
 4. margarita
  December 2016: Tijn brengt kleur in het leven van iedere mens, hij vertedert ons en houdt elk van ons een spiegel voor door zijn onbaatzuchtige, onvoorwaardelijke en onbegrensde hulpactie.
  Wellicht kan het Nobelprijscomité
  een kinder-Nobelvredesprijs in het leven roepen?
 5. Hans Stuurman
  Misschien moeten we op radio 2 en 3 en ook wel de commerciële zenders het nummer van Tijn minimaal een keer per dag draaien. We blijven ons dan herinneren wat voor prachtige manneke Tijn is en wat een mega prestatie hij in een paar dagen heeft gerealiseerd. Tevens zal het mooi zijn als de opbrengst van het nummer van Sanne naar een stichting gaat die helpt bij de bestrijding van hersenstam kanker.
  Tijn is zonder enige twijfel de nederlander van 2016 geworden.
 6. Sandy
  Tijn is een held! zo inspirerend en zo ontzettend moedig. te jong om nu al zo snel de wereld te verlaten, Maar niet zonder een groot voorbeeld te zijn voor ons allemaal, en dit te doen voor alle andere kinderen met dezelfde ziekte. RESPECT voor jou lieverd.
 7. radiowittepanter
  hey we zijn supper trots op tijn we draaien nummer ook van miss montreal en we willen tijn veel sterke en ze ouders ook zeker tegen de zieke wat tijn heb zo jong een hart van goud zit op jongen gr van www.radiowittepanter.nl
 8. Mike Meere
  Margarita Jij hebt helemaal gelijk En mijn nagels mogen ook gelakt worden Willem Alexander Doe het voor deze lieve jongen
 9. Margarita
  Tijn verdient een lintje van Willem Alexander en door hem gelakte nagels van de familie.
  Verder: heel Holland bidt voor Tijn en anderen die het nodig hebben.
 10. Mike Meere
  https://soundcloud.com/user-403652452-422856373/sanne-hans-maakt-liedje-voor-tijn en https://soundcloud.com/user-403652452-422856373/speciaal-liedje-voor-tijn-door-miss-montreal-3fm
Reageer
 
Reageren via Facebook