5 april 2017
Nieuws

Tijn schuift bij Domien en Frank aan in de studio

In januari kregen we het verdrietige bericht dat het bergafwaarts ging met de gezondheid van Tijn. Maar hoe is het nu met hem? Domien en Frank nodigden hem uit om naar de 3FM-studio te komen.

Samen met zijn broer Ries (4) en zijn ouders kwam de 6-jarige Tijn vandaag langs in de 3FM-studio. Hij kreeg een rondleiding, ontmoette de enige echte Lamme Frans (waar hij groot fan van is) en ontving hij van het Rode Kruis het 'Kruis van Verdienste'. Een bijzondere dag dus!

Samen met zijn vader Gerrit schoof Tijn aan bij Frank en Domien om te vertellen hoe het nu met hem gaat. 

Frank: "Hoe gaat het nu met Tijn?"

Vader Tijn: "Het gaat redelijk goed met Tijn. Vorige week zijn we een midweekje op vakantie geweest en toen belde de dokter dat de laatste MRI er beter uitzag dan die van januari. De tumor is iets kleiner geworden en de chemo lijkt de groei te remmen." 

Na 3FM Serious Request ging het bergafwaarts met Tijn. Hij kreeg ernstige problemen met lopen, waardoor een rolstoel voor grote afstanden nodig was. Maar nu lijkt het weer beter te gaan. 

Luister hieronder het hele gesprek met Tijn, zijn vader en Frank en Domien terug:

Tijn vond het heel spannend om bij 3FM te zijn. Frank vroeg of hij zichzelf nu ook een beetje als radio-dj kan voorstellen, zo achter de microfoon. Maar daarop antwoordde Tijn vrij nuchter op: "Nee, niet echt."

Kruis van Verdienste

Voor Tijn in de middagshow aanschoof, ontving hij van de directeur van het Rode Kruis het 'Kruis van Verdiensten', een bijzondere Nederlandse onderscheiding. Daarmee staat hij in een zeer illuster rijtje met onder andere Eric Corton en Prins Bernhard.  

Foto's door: Ben Houdijk

Tijn in de vlog van Domien

Domien legt alles vast in zijn wekelijkse vlogs, zo ook het bezoek van Tijn aan 3FM (vanaf 3:37)

Reacties (63)
 1. Eric Cristen
  Lieve Tijn,
  Wat ben jij een ongelooflijke vechter. op jouw leeftijd en met jouw ziekte opkomen voor anderen. 6 jaar ben je nu en je bent van grote betekenis voor de maatschappij. Het kruis heb je dubbel en dwars verdiend. Ik vind het heel fijn om te lezen dat het er wat beter uitziet voor jou. Vechter!! je kunt het kanjer zet hem op en blijf nog lang bij ons.
 2. Jacolien van 't Sant.
  Heb er geen woorden voor maar probeer het toch. Een geweldig kind ben je en je broertje en ouders zijn geweldige mensen.
 3. Elzalien
  Toppertje Tijn.. ik hoop echt dat de tumor weg gaat en dat Tijn het allemaal na kan vertellen dat hij de toppertje is van Nederland en we allemaal ff het licht gezien hebben.. ik gun je alle het geluk Tijn.. je bent een mooi kind..
 4. Anneke Tillmans
  Ik heb zo ontzettend veel respect voor Tijn, maar ook zeker voor zijn ouders.
  Wat ontzettend knap hoe zij omgaan met hun situatie.
 5. reina
  Kanjer!!En heel veel respect voor jullie allemaal. En wat fujn dat 3fm er zo mee om gaat. Contact blijft houden. Top
 6. Rina
  Hoi kleine Tijn,
  Wat fijn te horen dat het weer wat beter met je gaat. Ik hoop dat je nog heel veel leuke en fijne dingen kunt doen en dat je gezondheid stabiel blijft.
  Dikke kus.
 7. Rani
  Hoi Tijn, wat zijn wij blij om te lezen dat het weer wat beter met je gaat. Je bent een topper,!!! Groetjes aan je vader, moeder en je broertje
 8. Jopie
  SUPERKANJER!!!! Alle goeds voor je
 9. Dorry
  Wat ontzettend fijn dat het wat beter gaat.
  Ik hoop dat de tumor weg gaat.ik ben trots op jev
 10. Marj?lein
  Tijn is echt een super held!!!
 11. Marianne oud
  Je bent echt een topper. Blij dat het wat beter met je gaat.
 12. M. Lagendijm
  Goed om te horen dat het positiever is dan 3 maanden geleden. Een verdiende medaille.....maar bovenal de aandacht. Geniet ervan allemaal en in het bijzonder Thijn en zijn familie.
 13. ineke
  Respect voor z.n ziek klein mannetje daar zouden andere een voorbeeld aan.kunnen nemen
 14. Diane
  Hoi Tijn je het verdiend ik vind het fijn om wat over je te lezen je bent en blijft een toppertje groetjes van Diane ????????????
 15. Sanne
  Hij verdient ook een kinderlintje!
Reageer
 
Reageren via Facebook