Noordkaap Challenge 2014

Na een week vol uitdagingen keerden Ferri Somogyi, Kimberley Klaver en Lex Uiting zaterdagavond 20 december terug uit het Hoge Noorden. Met ondersteuning van Arthur Verheijen, organisator van de Noordkaap Challenge, en het team dat tijdens de Noordkaap Challenge 2014 het meeste geld ophaalde, maakten zij het eindbedrag bekend: 119.361,01 euro!

 

Vierde editie Noordkaap Challenge

De vierde editie van de Noordkaap Challenge ging maandag 8 december 2014 van start vanuit de 3FM studio. Giel gaf het startschot voor de Challenge en zwaaide dan ook meteen 3FM-collega Lex Uiting uit, die de reis naar het meest noordelijke puntje van Europa, in de kop van Noorwegen, ging maken met Ferri Somogyi en Kimberley Klaver.

Onderweg naar de eindbestemming kunnen luisteraars een challenge (opdracht) indienen bij Giel. Het trio heeft er al een hoop achter de rug. Bekijk alle beelden hieronder.

Naar de Noordkaap Challenge website

Noordkaap Challenge voor 3FM Serious Request 2014

De Noordkaap Challenge is een korte, maar krachtige rit, vraagt een minimale voorbereiding en kan gereden worden met iedere auto. Door opdrachten uit te voeren, proberen de 36 teams die meerijden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

Challenge: Spring van een berg af met een parachute

Lex moet met een parachute een berg af springen. Van tevoren was Lex behoorlijk zenuwachtig, want met een parachute de berg af is niet niks voor iemand met hoogtevrees. Gelukkig had hij Kimberly, die hem al voor is gegaan, mee de berg op voor mentale steun. Als je het feit dat ze hem vooral aan het plagen was mentale steun kan noemen... Uiteindelijk vond hij het alleen maar gaaf, maar dat kan ook niet anders met dat prachtige Noorderlicht boven je! 

 

Challenge: slee zonder kleren van een berg af

Lauren Verster daagde Lex en Kimberly uit om zonder kleren van een berg te sleeën. Lex greep de kans aan om zich onder toeziend oog van Kimberly uit te kleden. Hij sprong achterop Kims slee en samen vlogen ze de berg af. Het was koud, het was leuk, het was heel koud. Kimberly eindigde met de woorden: "Het goede nieuws is dat we nog leven." Lex was iets minder positief: "Lieve Lauren, krijg de tering."

Challenge: eet een rendiertong

Lex en Kimberly zaten heerlijk te dineren toen ze een lokaal gerecht voorgeschoteld kregen. Ze likten hun lippen af want er lag een sappig rendiertongetje op tafel. Smikkel smikkel!

Challenge: duik in een wak

Kimberly, Ferri en Lex doken in een wak. En dat was koud. IJs-, en ijskoud. 

Challenge: slaap op de Noordkaap, zonder tent, zonder beschutting (!)

Ze zijn er! De mannen hebben de Noordkaap bereikt. De laatste opdracht was: overnacht op deze koude plek: zonder tent, zonder beschutting. Gevoelstemperatuur: -12 ℃. Alleen een slaapzak was toegestaan. Giel belde (15 december) met Lex.

 

Challenge: klim in een boom en laat je omzagen

Op dag numéro vier was de opdracht: "vind een boom, klim erin, en laat je omzagen." En zo geschiedde. 

Challenge: bind een slee achter de auto en rijd 200 meter

Next challenge! Ferri Somogyi sjeesde op zijn billen 200 meter over de koude grond van Finland.

Challenge: maak feest op een boot

De woelige baren zijn niets voor Ferri, want bij de minste of geringste golfslag ging zijn maag tegenstribbelen. Hij werd zeeziek, maar dat belette hem echter niet om de aanwezige bejaarden op het cruiseschip op een discoavond te trakteren.

Challenge: haal 250 euro op met toeterende auto's

Midden in Kopenhagen staat Tivoli. Dat roept bij ons Nederlanders al snel een associatie op met het poppodium in Utrecht, maar voor de Denen is het gewoon een pretpark. Lex en Ferri kregen de opdracht om een concert te organiseren in Tivoli.

Ferri Somogyi heeft er zin in en hoopt op -30 graden

Giel geeft startschot Noordkaap Challenge 2014

Maandagochtend, voor onze begrippen al stervenskoud, maar voor Lex en Ferri Somogyi een opwarmertje voor wat komen gaat. Giel gaf het startschot voor de Noordkaap Challenge.

Foto's Noordkaap Challenge 2014

Kom In Actie voor 3FM Serious Request

Wil je zelf ook een actie starten? Dat kan! Koekjes bakken, een sponsorloop organiseren, een bingo houden... alles kan!
>> Kom In Actie voor 3FM Serious Request!

Noordkaap Challegne 2013

Vorig jaar ging Herman Hofman samen met Victoria Koblenko op pad. Hoe ze dat verging kan je hier teruglezen.